ДБР завершило розслідування справи львівського бізнесмена Гринкевича

Львівський бізнесмен намагався підкупити ДБР за 0 тис

Ігор Гринкевич у грудні 2023 року намагався підкупити одного з керівників ДБР, аби той сприяв поверненню вилученого майна з Київської митниці

ДБР завершило розслідування стосовно львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який у грудні 2023 року намагався підкупити заступника керівника відділу ДБР за 500 тисяч доларів США. Про це повідомили у понеділок, 20 травня, у ДБР.

За версією слідства , Гринкевич пропонував хабар розміром 500 тисяч доларів керівникові відділу ДБР, щоб той посприяв поверненню вилученого майна, яке розташоване на території митного поста "Чайки" Київської митниці. Окрім цього, Гринкевич просив не проводити процесуальні дії та закрити кримінальне провадження.

Правоохоронці затримали підозрюваного під час передачі коштів і оголосили йому про підозру. Суд наклав арешт на його майно.

Наразі сторони знайомляться з матеріалами справи. Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Справа Ігоря Гринкевича

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року працівники Державного бюро розслідувань затримали львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, одного з найбільших постачальників Міноборони, який пропонував хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні  майна, вилученого у підконтрольних йому компаній у процесі розслідування.

11 січня ДБР повідомило, що суд арештував майно сім’ї Гринкевича та компаній, які контролює його сім’я. Однак журналісти-розслідувачі виявили, що квартири Світлани Гринкевич під арештом не перебувають. Син Гринкевича стверджує, що діяльність його родини відбувалась в умовах чинного законодавства і скандал замовний.

17 січня Ігорю Гринкевичу та його сину Роману Романа Гринкевича взяли під варту. Роман Гринкевич переховувався від слідства, але 22 січня його затримали в Одесі — ДБР стверджує, що він мав намір виїхати за кордон. Увечері того ж дня Романа Гринкевича взяли під варту з правом вийти під заставу в 500 млн грн.

Дружина бізнесмена, професорка національного університету “Львівська політехніка” Світлана Гринкевич, звільнилася з навчального закладу за власним бажанням. Також на тлі скандалу Львівська обласна військова адміністрація повідомила про розірвання всіх контрактів з компаніями Гринкевичів. Аналогічний крок зробило й Міноборони, розірвавши усі контракти з компаніями Гринкевичів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності