Суд подовжив Роману Гринкевичу тримання під вартою ще на два місяці

Суд подовжив Роману Гринкевичу запобіжний захід ще на два місяці

Також підозрюваному зменшили суму застави

У п’ятницю, 12 квітня, Печерський суд Києва прийняв рішення продовжити запобіжний захід для Романа Гринкевича — одного з п’яти підозрюваних у справі постачання неякісного одягу для ЗСУ. Тримання під вартою продовжили ще на два місяці. Також Романові Гринкевичу зменшили суму застави, повідомили журналісти Суспільного з посиланням на адвоката Гринкевича Андрія Гуджала.

За попереднім рішенням Печерського суду Києва, Романа Гринкевича мали тримати під вартою до 17 квітня. За два дні до закінчення терміну запобіжного заходу суд вирішив його продовжити — підозрюваного триматимуть під вартою ще два місяці. При цьому Роман Гринкевич має можливість внести заставу, суму якої зменшили з 469 млн грн до 393 млн грн.

Нагадаємо, Роман Гринкевич є одним із п’яти підозрюваних у справі постачання неякісного одягу для ЗСУ. Разом з ним підозрюють також його батька — львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, та кількох його партнерів.

29 грудня 2023 року працівники Державного бюро розслідувань затримали Ігоря Гринкевича, який пропонував хабар у 500 тис. доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні  майна, вилученого у підконтрольних йому компаній у процесі розслідування.

17 січня Ігорю Гринкевичу та його сину Роману оголосили підозру в шахрайстві. Роман Гринкевич переховувався від слідства, але 22 січня його затримали в Одесі — ДБР стверджує, що він мав намір виїхати за кордон. Увечері того ж дня Романа Гринкевича взяли під варту з правом вийти під заставу в 500 млн грн.

12 лютого Суд наклав арешт на нерухомість та автомобілі Ігоря Гринкевича, його сім’ї та двох співучасників. 14 березня суд вирішив продовжити запобіжний захід для Романа Гринкевича ще на місяць та знизити розмір застави до 469 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності