Журналісти знайшли в родини Гринкевичів прихований маєток біля Львова

Журналісти показали, як виглядає прихований від реєстрів палац Гринкевичів, скриншот з відео «Громадського»

Палац площею 600 квадратних метрів відсутній у будь-яких реєстрах

Дружина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Світлана Гринкевич та її мати Ірина Федак мають прихований маєток, розташований неподалік Львова, однак він відсутній у реєстрах і, отже, правоохоронці його не арештували, коли заявляли про арешт майна сім’ї Гринкевичів. Про це йдеться в журналістському розслідуванні «Громадського», опублікованому в середу, 31 січня.

Журналісти з’ясували, що маєток розташований на території садового товариства «Пролісок» неподалік Львова. Ділянка в 6 соток із будинком на 67 квадратних метрів були оформлені на Світлану Гринкевич 1 серпня 2022 року. Ще три ділянки поруч із загальною площею у 20 соток оформлені на Ірину Федак, матір Світлани. Дві ділянки вона придбала у березні 2022-го. А основну, розміром у майже 10 соток, купила ще у квітні 2019 року. Тоді ж задекларувала на цій ділянці будинок на 300 квадратних метрів.

Проте, як показали журналісти, нині всі чотири ділянки обнесені єдиним парканом, а на спільній території височіє маєток, якого не існує в жодних реєстрах. Журналісти-розслідувачі «Громадського» ознайомилися з технічними документами та з'ясували, що площа маєтку — 600 квадратних метрів. В будинку розташовані сауна, кінотеатр, спортзал, СПА-зона, читальна зала, три спальні, 5 санвузлів та інші приміщення.

Журналісти знайшли в інтернеті оголошення про продаж ділянки, яку згодом придбала Ірина Федак та на який розташований маєток. Вартість ділянки на той момент, у 2018 році, становила 110 тисяч доларів (або 5 мільйонів гривень). Будинки схожої площі в сусідніх районах Львова коштують 25-28 мільйонів гривень. Зі знижкою на недобуд та облаштування території довкола, можна оцінити маєток щонайменше у 20 мільйонів гривень. Водночас журналісти зауважили, що роботи на території маєтку припинилися після того, як родина бізнесмена потрапила в корупційний скандал.

Нагадаємо, в цьому розслідуванні журналісти також з’ясували, що дружина Гринкевича захистила майно від арешту, передавши його під заставу.

Гринкевич та його родина потрапили у корупційний скандал після того, як Ігоря Гринкевича затримали, коли він спробував дати хабар високопоставленому чиновнику ДБР. За гроші Гринкевич хотів повернути майно, вилучене в рамках розслідування кримінального провадження.

Ігоря Гринкевича та його сина Романа підозрюють у шахрайстві. Правоохоронці заявили, що вони завдали державі збитків на понад 934 млн грн, постачаючи неякісний одяг для військових. Правоохоронці з’ясували, що постачаннями одягу займалися компанії, які не мали для цього виробничих та складських потужностей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності