• Головна
  • Україна
  • Суд зменшив Гринкевичу заставу і продовжив тримання під вартою

Суд зменшив Гринкевичу заставу і продовжив тримання під вартою

Роман Гринкевич на судовому засідання 14 березня

Замість 500 млн грн сума застави Роману Гринкевичу складає 469 млн грн

У четвер, 14 березня, Печерський районний суд Києва прийняв рішення зменшити розмір застави для Романа Гринкевича на 31 млн грн. Крім цього, йому продовжили запобіжний захід ще на місяць. Про це повідомила кореспондентка Суспільного з зали суду.

Тримання під вартою Романа Гринкевича продовжили до 17 квітня

“Печерський районний суд Києва частково задовольнив клопотання прокурора і залишив Роману Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 квітня. При цьому розмір застави зменшили до 469 млн гривень”, — розповіла журналістка Суспільного. Запобіжний захід продовжили з ініціативи прокурора. Він вважає, що Роман Гринкевич може переховуватися від слідства та суду, а також виїхати за кордон.

Нагадаємо, Роман Гринкевич є одним з пʼяти підозрюваних у справі постачання одягу для ЗСУ. Разом з ним підозрюють також його батька — львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, та кількох його партнерів. 29 грудня 2023 року працівники Державного бюро розслідувань затримали Ігоря Гринкевича, який пропонував хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні  майна, вилученого у підконтрольних йому компаній у процесі розслідування.

17 січня Ігорю Гринкевичу та його сину Роману оголосили підозру в шахрайстві. Роман Гринкевич переховувався від слідства, але 22 січня його затримали в Одесі — ДБР стверджує, що він мав намір виїхати за кордон. Увечері того ж дня Романа Гринкевича взяли під варту з правом вийти під заставу в 500 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності