Суд скасував арешт частини львівського майна Гринкевичів

Ігор Гринкевич з дружиною і донькою

Арешт скасували з майна компанії, якою раніше володіла дружина Ігоря Гринкевича Світлана

Шевченківський райсуд Києва скасував арешт майна, накладений раніше на будівлю, приміщення та земельну ділянку, які належать ТОВ «ВТ Девелопмент», що входить в орбіту скандального львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Про це в четвер, 18 квітня, повідомило видання NGL.media.

Зараз власником «ВТ Девелопмент» через ТОВ «Ясниський край» є львів’янин Максим Станкевич. Проте ще влітку 2023 року бенефіціаром компанії була вказана Світлана Гринкевич — дружина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого затримали в кінці грудня при спробі дати 500 тис. доларів хабаря працівнику ДБР. Він також є підозрюваним у справі щодо махінацій із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

22 січня 2024 року Печерський райсуд Києва арештував майно «ВТ Девелопмент» у Львові, а саме:

  • будівлю площею 3100 м2, на вул. Героїв УПА, 72 у Львові;
  • нежитлові приміщення холодильника-розподілювача на вул. Апостола Д., 14 площею майже 1760 м2;
  • земельну ділянку площею 0,15 га на вул. Героїв УПА.

Арешт на майно «ВТ Девелопмент» наклали в рамках досудового розслідування щодо контрактів Міноборони з ТОВ «Трейд лайнс рітейл» (власник Роман Гринкевич) і ТОВ «БК Сітіград» (власник Володимир Вдов’як).

Адвокат «ВТ Девелопмент» у суді заявив, що компанія не пов’язана «з фактами укладення та виконання договорів, які є предметом досудового розслідування». Крім того, суд встановив, що слідчі не надали доказів протиправної діяльності компанії, вона не є стороною договорів, які розслідують, а майно придбали задовго до їх укладення.

У зв’язку з цим, суд вирішив, що подальше збереження арешту майна «не виправдовується потребами досудового розслідування» і скасував його.

Це одне із трьох відомих кримінальних проваджень щодо Ігоря Гринкевича. В основній справі щодо постачання неякісного одягу для військових підозрюваними є Ігор Гринкевич із сином Романом та ще троє людей. Наразі строки досудового розслідування продовжили до 17 липня цього року, у справі хабаря – до кінця червня.

Зазначимо, що Ігор Гринкевич перебуває під вартою. 12 квітня суд суттєво зменшив заставу Гринкевичу — з 469 млн грн до 393 млн грн, залишивши його під вартою ще на два місяці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності