На Львівщині відкрили Навчально-практичний центр легкої промисловості

професійно-технічне училище

У новоствореному центрі за 4 тижні можна буде здобути нову професію або підвищити кваліфікацію

На базі Львівського професійного коледжу моделювання і ресторанної справи почав працювати Навчально-практичний центр легкої промисловості. У центрі охочі зможуть здобути нову професію за 4 тижні, повідомив у середу, 15 травня, начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

У коледжі створили комплекс майстерень

Як йдеться в повідомленні, на базі Львівського професійного коледжу моделювання і ресторанної справи навчаються понад 700 майбутніх фахівців у сферах легкої промисловості, громадського харчування, індустрії краси і моди. Проте, як зазначив начальник ЛОВА, зараз на Львівщині найбільше вакансій саме у сфері легкої промисловості. “Щиро радію, що сьогодні на Львівщині відкрили Навчально-практичний центр легкої промисловості, де всього за 4 тижні можна підвищити рівень кваліфікації чи здобути професію з нуля,” — зазначив Максим Козицький.

На проєкт виділили 10 млн грн з міського та обласного бюджетів, також до створення центру доєднався благодійник. "На ці гроші зробили ремонт, закупили сучасне обладнання та меблі і на площі майже 350 квадратних метрів облаштували цілий комплекс майстерень: розкрійну, швейну, трикотажну, кабінет комп’ютерного проєктування одягу, кабінет моделювання швейних виробів, окремий склад. Тобто, маємо повний цикл виробництва, як на справжньому підприємстві", — додав Максим Козицький.

Навчання у новоствореному НПЦ легкої промисловості є безплатним. До слова, це вже 48 центр такого типу у Львівській області.

Нагадаємо, у 2024 році на Львівщині планують створити ще 9 навчально-практичних центрів. Крім того, уряд виділив додаткових 49 млн грн на створення подібних майстерень у профтехах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності