Ще 9 навчально-практичних центрів створять на Львівщині

Нові навчально-практичні центри створять на Львівщині

На Львівщині уже функціонують 45 навчально-практичних закладів на базах професійних училищ та коледжів. Ще 9 планують створити у 2024 році

Протягом 2024 року на Львівщині створять ще 9 навчально-практичних закладів, де готуватимуть фахівців із профтехосвітою. Про це у понеділок, 25 березня, повідомили у Львівській обласній раді.

На Львівщині найбільше навчально-практичних центрів

Навчально-практичні центри — це частина приміщень закладу професійної освіти з новим обладнанням та технікою. Там учні проводять практичні заняття, а дорослі мають змогу підвищити кваліфікацію або здобути нові знання.

Як зазначив на брифінгу у понеділок, 25 березня, начальник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти департаменту освіти і науки Львівської ОВА Іван Пикус, у 45 навчально-практичних центрах Львівщини уже навчаються понад 20 тис. студентів

“Наша область зараз має найбільшу в Україні мережу навчально-практичних центрів — 45. Ще 9 плануємо створити в 2024 році. У нових навчально-практичних центрах готуватимуть спеціалістів у галузях металообробки, машинобудування, автотранспорту, художніх ремесел, громадського харчування. Плануємо, зокрема, реалізацію масштабного проєкту зі створення опорної кухні на базі одного із закладів профтехосвіти,” — зазначив під час брифінгу Іван Пикус.

Створення нових центрів вартуватиме понад 80 млн грн

До слова, на створення центрів скерують понад 80 млн грн. “Майже 55 млн грн — це кошти відновленої у 2024 році державної субвенції, 10 млн грн — фінансовий ресурс обласного бюджету, решта — кошти місцевих бюджетів та спецфонд закладів” — йдеться в повідомленні ЛОР.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності