У Львові відкрили перший в області навчально-практичний центр будівельного напряму

У Львові відкрили перший в області навчально-практичний центр будівельного напряму
Фото: Львівська обласна військова адміністрація

Тут тренуватимуть мулярів, штукатурів, лицювальників, монтажників тощо

У Львові відкрили перший в області навчально-практичний центр для здобування професій, пов’язаних з будівництвом та ремонтом осель. Центр працюватиме в приміщенні Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва, що на вулиці Авраама Лінкольна. Про відкриття навчально-практичного центру повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький у четвер, 25 січня.

У новому навчально-практичному центрі молодих спеціалістів навчатимуть основ професій, пов’язаних з будівництвом та ремонтом осель. Зокрема тут охочі зможуть здобути професію муляра, монтажника гіпсокартонних конструкцій, плиточника, лицювальника тощо. Окрім цього, в центрі зможуть отримати нові навички, або ж пройти курс перекваліфікації фахівці, які вже працюють в будівельній галузі, а викладачі закладів професійної освіти — пройти стажування.

«Найважливіше, що навчають учнів відповідно до потреб ринку і в партнерстві з будівельними та ремонтними компаніями, відтак після закінчення навчання матимемо готових майстрів, яких не потрібно буде перевчати», — зазначив Максим Козицький.

Заклад функціонуватиме в приміщенні Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва. Центр співпрацюватиме з будівельним бізнесом та міжнародними партнерами, щоб надати студентам більше можливостей для професійного розвитку.

Загалом на облаштування навчально-практичного центру витратили 2,8 млн грн. Частину грошей —  1,5 млн грн, —  виділили з обласного бюджету, і ще 180 тис. грн — з місцевого. Решту витрат покрили коштом соціального фонду закладу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності