У Новояворівській лікарні на Львівщині відкрили оновлене укриття

У Новояворівській лікарні на Львівщині відкрили оновлене укриття

За потреби у підвалі лікарні зможуть проводити операції

У КНП «Новояворівська лікарня імені Юрія Липи» після ремонту відкрили оновлене укриття. Про це у вівторок, 17 січня повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький. У лікарні зробили ремонт підвалу, встановили вентиляцію та освітлення і провели водопостачання. Також в укритті облаштували нові санвузли та місце, де можна проводити операції за необхідності. З укриття є декілька аварійних виходів. Окрім цього, облаштували пандуси, щоб забезпечити доступ до сховища людей з інвалідністю. В укритті за потреби лікарі зможуть проводити операції

Як повідомив у коментарі LVIV.MEDIA міський голова Новояворівська Володимир Мацелюх, укриття зробили в приміщенні старого підвалу. Тепер тут можуть у разі небезпеки перебувати близько 500 осіб. Ремонт зробили на замовлення КНП «Новояворівська лікарня імені Юрія Липи», за кошти міського бюджету. Сумарно витратили близько 2 млн гривень.

“То не було укриття. То був звичайний захаращений розбитий підвал. Лікарня з 80-х років, туди 50 років зносили всілякий мотлох” — розповів Володимир Мацелюх.

Новим укриттям під час повітряної тривоги можуть скористатись і мешканці будинків, що розташовані поблизу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності