На Львівщині відкрили притулок для постраждалих від домашнього насильства жінок

На Львівщині відкрили притулок для постраждалих від домашнього насильства жінок

Притулок розрахований на одночасне проживання 22 осіб

5 січня у Глинянській громаді на Львівщині відкрили притулок «Покрови Пресвятої Богородиці». У ньому зможуть знайти прихисток жінки, які постраждали від домашнього насильства, або ж від торгівлі людьми. Облаштування притулку профінансувала американська письменниця, телеведуча та бізнесменка Мітці Пердью, повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Згідно з повідомленням, притулок «Покрови Пресвятої Богородиці» — це вже четвертий притулок для постраждалих від домашнього насильства, який відкрили на Львівщині з 2022 року. Для створення прихистку переобладнали приміщення колишньої поліклініки. Реконструкція та облаштування притулку коштували 8,6 млн грн. Гроші на облаштування притулку через благодійний  фонд «Сієнтія Юкрейн передала американська письменниця, телеведуча та бізнесменка Мітці Пердью.

До притулку можуть звернутися дівчата та жінки, які постраждали від домашнього насильства чи торгівлі людьми. Тут вони можуть перебувати протягом трьох місяців. Впродовж цього часу з постраждалими працюватиме психолог, соціальний працівник, а також, за потреби, юрист. У притулку є сім кімнат, в яких одночасно можуть проживати 22 людини. Жінки можуть поселятися до прихистку разом з дітьми, зокрема, у кімнатах помістили ліжечка для немовлят. Також одна з кімнат притулку облаштована згідно вимог інклюзивності.

«Дуже важливо, що жінки можуть звернутись по допомогу, і знатимуть, що вони не залишились наодинці зі своєю бідою. Притулок – це місце насамперед безпеки, затишку та комфорту. Ми завжди наголошуємо, що важливо не замовчувати проблему, а звертатись по допомогу якомога швидше», — зазначила завідувачка притулку Галина Ганачівська.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності