У Львові відкрили Центр допоміжних технологій для дітей з інвалідністю

У Львові відкрили Центр допоміжних технологій для дітей з інвалідністю

До центру може звернутися будь-яка сім’я, в якій дитина потребує крісла колісного, вертикалізатора, чи інших допоміжних засобів

У Львові, в Центрі соціальних послуг та реабілітації «Джерело», відкрили Центр асистивних технологій для дітей з інвалідністю. Там дітям проводитимуть обстеження та підбиратимуть обладнання, яке допомагатиме їм у повсякденному житті. Про відкриття Центру повідомила пресслужба Львівської міської ради у середу, 29 листопада.

Корпус нового Центру збудували на гроші міжнародної благодійної організації — Канадсько-Української Фундації. Сюди зможе звернутися будь-яка сім’я, у якій дитина потребує допоміжного обладнання. У Центрі асистивних технологій дітям проводитимуть обстеження та підбиратимуть допоміжне обладнання — крісло колісне, вертикалізатор, комунікативні засоби тощо. Також тут допомагатимуть його налаштувати під дитину та навчатимуть сім’ю ним користуватися.

Наразі у Центрі асистивних технологій працюють чотири фахівці з підбору допоміжних засобів для мобільності та положення. До їхніх обов’язків також входить оцінювати рівень доступності середовища, в якому перебуває дитина, та давати батькам поради про те, як краще створити кращі умови для розвитку дитини. Крім того, двоє з цих фахівців допомагатимуть батькам підбирати для дітей комунікативні засоби, які допоможуть їм краще спілкуватися з членами сім’ї.

«Від початку війни ми побачили, наскільки люди насправді мало обізнані у потребі допоміжних технологій і засобів. Якщо про засоби для мобільності ще чули, то про користь комунікативних засобів, які розвивають спроможність дитини до спілкування, мало хто знає. Часто батьки не знають, що можуть отримати такі допоміжні засоби. І це потребує нашої уваги: забезпечення допоміжними засобами на різних рівнях – через відділи соціального захисту, благодійні фонди тощо», — розповіла керівниця Центру асистивних технологій Марина Глухоцька.

Незабаром у Центрі відкриють шоурум, де можна буде подивитися на різні допоміжні засоби для дітей з інвалідністю та побачити, як саме вони працюють. Наразі усі мешканці Львова, які потребують послуг центру, можуть звертатися за телефоном +380 67 820 59 50.

Крім того, у Центрі проводять навчання для фахівців зі створення безбар’єрного простору для дітей, адаптації комфортного середовища для їхнього розвитку та комплексного супроводу дітей з інвалідністю, моторними порушеннями, а також із проблемами зору та слуху.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності