• Головна
  • Україна
  • Волонтери оголосили збір подарунків до Миколая для дітей-переселенців

Волонтери оголосили збір подарунків до Миколая для дітей-переселенців

Свято Миколая для дітей-переселенців у Одесі, 19 грудня 2022, фото USI Online

Щоб стати персональним Миколаєм для дітей-переселенців, потрібно заповнити анкету

Волонтери анонсували початок ініціативи «Персональний Миколай»  для дітей-переселенців. Акція проходить до Дня святого Миколая, який цьогоріч і надалі в Україні святкуватимуть 6 грудня.

Як повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, до неї можуть долучитися всі небайдужі українці. Для участі у проєкті треба заповнити анкету та обрати вид допомоги. Так можна стати персональним святим Миколаєм – тобто купити подарунок для внутрішньо переміщеної дитини за її запитом.

Як повідомили в Мінреінтеграції, волонтери вже мають базу верифікованих внутрішньо переміщених сімей, які надсилають їм інформацію про побажання і мрії своїх дітей. Потім організатори проєкту передають персональні запити дітей учасникам, які захотіли стати «персональним Миколаєм». Вони готують подарунок до 25 грудня конкретній дитині та відправляють за вказаною адресою.

Як йдеться у повідомлені, найчастіше діти просять конструктори, книжки, пазли, ляльки, музичні інструменти, машинки, набори бісеру, прикраси, настільні ігри тощо. Також можна поділитися речами й іграшками своєї дитини. Однак речі мають бути в гарному стані та без дефектів.

Учасники ініціативи можуть також  зробити пожертву на підтримку внутрішньо переміщених сімей. Організатори зазначають, що частина коштів буде спрямована на закупівлю подарунків дітям, решта – на речі першої необхідності.

Організатори акції зазначили, що у 2022 році завдяки проєкту вдалось здійснити 1008 дитячих мрій до дня Святого Миколая.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності