• Головна
  • Новини Львова
  • У Нью-Йорку відкрилася галерея українського мистецтва, яка збирає кошти для дитячої лікарні у Львові

У Нью-Йорку відкрилася галерея українського мистецтва, яка збирає кошти для дитячої лікарні у Львові

У Нью-Йорку відкрилася галерея українського мистецтва, яка збирає кошти для дитячої лікарні у Львові

На дебютній виставці представили роботи 23 українських художників

У Нью-Йорку відкрилася перша галерея українського сучасного мистецтва The First Ukrainian Gallery в арт-районі Сохо, де представлені твори видатних українських художників із Харкова, Одеси та Рівного, із Донецька, Дніпра та Києва. Про це пише Рубрика, посилаючись на команду проєкту Art of Resistance, яка запустила галерею. Як зазначають, відкриття галереї в Сохо називають "першим кроком у масштабній подорожі, яку планує розпочати команда Першої української галереї США".

Перша виставка в українській галереї називається Diamond Jam, яка поєднує техніку та художнє чуття. Тут представлені картини, а також роботи з каменю, текстилю та глини. Зокрема, на виставці представлені твори українських митців, які вразили глядачів на Венеціанській бієнале та у Музеї дизайну Барселони. Роботу одного із художників виставки Володимир Зеленський особисто подарував папі римському Франциску.

Усі кошти від продажу картин спрямують на підтримку художників, розвиток проєкту, а також на відбудову дитячої лікарні у Львові. Повідомляють, що на дебютній виставці Diamond Jam представили роботи 23 українських художників із Києва, Харкова, Одеси, Дніпра, Рівного й Донецька. Це твори, які раніше показували в межах програми Венеціанської бієнале й у Музеї дизайну Барселони.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності