У Львові відкрили Центр для навчання майбутніх кухарів та кондитерів

У Львові відкрили Центр для навчання майбутніх кухарів та кондитерів

Тут навчатимуться працювати з кухонним обладнанням, яке використовують кухарі-професіонали

У Львові відкрили навчально-практичний центр інноваційних харчових технологій  “FOOD INNOVATIONS”. Він стане майданчиком для навчання учнів Львівського вищого професійного училища харчових технологій, і, водночас майстернею для опрацювання рецептури та меню шкільного харчування, проведення кулінарних майстер-класів, курсів підвищення кваліфікації та перекваліфікації професійних кухарів та кондитерів.

“У нас є кухня-лабораторія. Це майстерня, в якій ми до сьогодні навчали. Там стоять звичайні електричні плити. А тут — індукційні плити, це значно ощадніше. Також тепер у нас є сучасний багатофункціональний пароконвектомат, камера шокового заморожування, яка використовується при технології су-від. Технологія су-від — це один із сучасних напрямків обробки продуктів, який дозволяє максимально зберегти всі смакові якості та зберегти властивості продукту”, - розповідає в.о. директорки Львівського вищого професійного училища харчових технологій Наталія Склярчук.

Центр складається з двох окремих приміщень. Тут є необхідне кухонне обладнання, яке використовують на професійних кухнях у закладах громадського харчування. Одночасно тут можуть готувати 16 студентів.

Це вже 17-ий створений цього року навчально-практичний центр у закладах професійної освіти Львівщини. Його відкрили за кошти Львівського вищого професійного училища харчових технологій, а також завдяки субвенціям з обласного бюджету. На закупівлю обладнання саме для цього центру з обласного бюджету виділили півтора мільйона гривень.

“Наша профтехосвіта в Україні, на жаль, не мала достатньої уваги. І зараз, коли ми хочемо мати якісну професійну освіту, ми не маємо системного підходу до навчання. Тож мусимо створити відповідні умови у навчальних закладах. Кожного року ми шукали можливості, щоб підтримати фінансово на умовах співфінансування заклади освіти і створювати власне такі центри. Минулого року ми відкрили 15 таких центрів, позаминулого — десять. Ми стараємося у кожному закладі профтехосвіти створити навчально-освітній центр, який слугуватиме поштовхом для його розвитку, куди прийдуть абітурієнти і побачать, що тут є сучасні технології, є все для того, щоб здобути фахову освіту. Ми були б раді, щоб і бюджети міста Львова чи інші місцеві бюджети давали кошти та дофінансовували такі заклади, і підтримували б профтехосвіту не на словах, а фінансово”, - каже Іван Собко, заступник керівника Львівської ОВА.

Наступного року у Львівські області планують відкрити ще щонайменше 10 навчальних центрів при професійних училищах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності