• Головна
  • Україна
  • Шмигаль анонсував появу в навчальних закладах поліцейської охорони та металодетекторів

Шмигаль анонсував появу в навчальних закладах поліцейської охорони та металодетекторів

В українських навчальних закладах посилять безпеку, фото ілюстративне

В українських навчальних закладах з’явиться поліцейська охорона, тривожні сигналізації та металодетектори, повідомив у четвер, 7 грудня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками наради, яка стосувалася створення безпечного середовища в закладах освіти.

«Обговорили організацію безпечного середовища в освітніх закладах. Охорона поліцією, тривожна сигналізація, металодетектори тощо. Цього року затвердили відповідну Концепцію безпеки закладів освіти», — повідомив Шмигаль у Telegram.

За його словами, відповідальними за впровадження цієї концепції будуть Міністерство освіти, Міністерство внутрішніх справ, інші центральні органи виконавчої влади та обласні військові адміністрації. Конкретних термінів, упродовж яких у навчальних закладах з’явиться охорона, прем’єр-міністр не озвучив.

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, передбачається, що в кожному навчальному закладі буде принаймні по одному працівнику поліції. Фахівців відбиратимуть за конкурсом. Набір кандидатів розпочнеться незабаром.

«Вони пройдуть ретельну перевірку та медогляд. Далі — спеціалізоване навчання, щоб бути готовими до будь-яких викликів», — пообіцяв Клименко.

Також у навчальних закладах посилять пропускний режим: на вході будуть металошукачі та рамки. Поки що 70% закладів освіти обладнані тривожними кнопками та перебувають під захистом поліції охорони, додав міністр.

Також прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що на цій нараді обговорювалося питання укриттів у навчальних закладах. За даними обласних військових адміністрацій, спорудами цивільного захисту станом на листопад цього року забезпечено майже 80% закладів. Цьогоріч уряд виділив загалом 1,5 млрд грн субвенції на ці потреби. Наступного року на укриття передбачили 2,5 млрд грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності