У Підберізцівській громаді відкрили оновлений корпус гімназії

У Підберізцівській громаді відкрили оновлений корпус гімназії

Приміщення доступні для всіх для дітей з інвалідністю

У Чорнушовичах Підберізцівської громади відкрили відреконструйований корпус гімназії. У ньому навчатимуться діти молодшого шкільного віку, а також дошкільнята з трьох навколишніх сіл — Чорнушовичі, Тарасівка та Журавник, повідомила Львівська обласна військова адміністрація у вівторок, 26 січня.

Будівлю гімназії збудували в 50-х роках минулого століття, але більшість приміщень перебували в аварійному стані через зруйнований фундамент, незадовільне перекриття горища і покрівлі. Через неналежне водовідведення були значні тепловтрати та підвищена вологість у приміщеннях.

«Відсутність дошкільного закладу – давня проблема цього округу. Щоб батьки могли спокійно піти на роботу, знаючи, що малеча під належним наглядом та у нормальних умовах, ми ще у складний ковідний 2020 рік вирішили провести реконструкцію частини приміщень гімназії. Цьогоріч її завершили. Труднощі через аварійний стан приміщень, горища і покрівлі уже позаду. Вдячність усім, хто доклався до того, щоб сьогодні ми побачили такий добрий результат. Це важливий внесок у майбутнє дітей. Дякую за працю освітянам!», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Загальна вартість робіт складає майже 25 млн гривень. Кошти на умовах співфінансування виділили з обласного бюджету (19,5 млн) та з бюджету громади (5,3 млн). 

«У гімназії є 4 класи молодшої школи, розраховані на 80 учнів. Окрім цього, під час реконструкції створили дошкільний навчальний заклад для 20 дітей. На базі гімназії є укриття, пожежні резервуари, очисні споруди. Через повномасштабну війну роботи призупинили, але завдяки Львівській ОВА нам вдалось до кінця року відкрити заклад», – розповів голова Підберізцівської сільської ради Василь Коваль.

На об’єкті перепланували частину будівлі під дошкільний заклад. Зробили це з урахуванням доступності для дітей з інвалідністю, у закладі також доступна інклюзивна форма навчання. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності