Командир роти “Гонор“ шукатиме добровольців у містах Львівщини

Командир роти “Гонор“ шукатиме добровольців у містах Львівщини

Олександр Ябчанка проведе відверті розмови про війну з мешканцями п’яти міст Львівської області

Наприкінці березня командир роти “Гонор“ добровольчого батальйону “Вовки Да Вінчі“ Олександр Ябчанка відвідає п’ять міст у Львівській області. Під час візитів він проведе відверті розмови про війну з мешканцями Львівщини. Так командир сподівається знайти добровольців, які б вступили до його добровольчої роти. Про це Олександр Ябчанка написав на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 26 березня.

Про що говоритиме командир роти

“На мою думку кожен громадянин республіки має бути готовим до того, щоб боронити свою державу. І робити він це має добровільно, за покликом серця. Для мене така нормальність. Я не збираюсь ділити людей за таким показником, але хочу знайти людей, які думають так, як і я — побратимів“, — розповів Олександр Ябчанка журналістам LVIV.MEDIA.

Під час розмов з мешканцями міст Львівщини командир “Гонору“ відверто розповість про реалії війни, про перебування у добровольчих батальйонах та про своє бачення майбутнього країни. Олександр Ябчанка сподівається, що зможе знайти серед слухачів однодумців, які виявлять бажання приєднатися до війська. Також командир роти повідомив, що імовірно згодом проводитиме схожі розмови в інших областях України.

“Я хочу донести людям реальність, а реальність така, що, якщо ми всі зараз не включимось, то зазнаємо поразки, а поразка — це втрата всієї країни. Тоді в громадян вже буде більш обмежений вибір — або тікати, або жити в окупації та бути мобілізованим вже проти волі“, — додав командир роти.

Відверті розмови про війну з Олександром Ябчанкою можна буде відвідати у:

  • Новояворівську — 27 березня, о 17:00, у Краєзнавчому музеї за адресою вулиця Шевченка, 1;
  • Червонограді — 28 березня, о 17:00, у Червоноградській публічній бібліотеці за адресою вулиця Бандери, 11;
  • Золочеві — 29 березня, о 17:00, у Золочівській міській бібліотеці імені Івана Франка, за адресою вулиця Чорновола, 1;
  • Дрогобичі — 30 березня, о 12:00, у Народному домі імені Івана Франка;
  • Стрию — 30 березня, о 17:00, у Стрийському народному домі, за адресою вулиця Народна, 8.

Нагадаємо, Міністерство оборони України представило новий алгоритм рекрутингу до лав Збройних сил України, покликаний залучити більше добровольців за допомогою рекрутингових центрів та інтернету

Також у лютому у Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу до української армії. Пілотний проєкт запустила ЛМР спільно із Міноборони. Лише за місяць роботи рекрутингового центру ЗСУ у Львові до нього звернулися понад 300 людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності