Мобільна мережа “Київстар” знову не працює

Мобільна мережа “Київстар” знову не працює

У містах на заході та півдні України проблеми з голосовим звʼязком і роботою мобільного застосунку

Користувачі мобільної мережі Kyivstar знову нарікають на перебої в роботі. Вранці середи, 20 грудня, у мережі стався збій у роботі. При спробі зателефонувати після майже хвилинної мовчанки на екрані телефону з’являється напис про відсутність мобільної мережі. Неможливо також перевірити стан рахунку і скористатися іншими послугами у додатку.

У компанії Kyivstar вже прокоментували ситуацію. “Ми знаємо, що зараз виникають складнощі з голосовим звʼязком і роботою мобільного застосунку у ряді міст на заході і півдні України. Спеціалісти компанії працюють над відновленням сервісів. Робимо все можливе, щоб усунути технічні проблеми якомога швидше. Перепрошуємо за незручності”, — йдеться в повідомленні мобільного оператора.

Натомість у коментарях користувачі Kyivstar не стримують свого незадоволення.

Нагадаємо, вранці у вівторок, 12 грудня, у роботі мобільного оператора Kyivstar вперше стався масштабний збій — зник зв’язок та інтернет. Збій у роботі стався через хакерську атаку. Через це вуличне освітлення у Львові вимикали вручну. Крім того, користувачі мережі не могли під'єднатися до послуг інших операторів через національний роумінг — він не працював, бо оператор не міг передавати дані про своїх абонентів. У Kyivstar пообіцяли надати компенсацію тим абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами.

Вранці 13 грудня угруповання російських хакерів з групи “Солнцепек” заявило, що це вони атакували сервери українського мобільного оператора Kyivstar. Зловмисники запевнили, що нібито знищили 10 тисяч комп'ютерів, понад чотири тисячі серверів, усі системи хмарного зберігання даних і резервного копіювання. Також вони повідомили, що їм дісталися особисті дані мільйонів клієнтів компанії: ПІБ, паспортні дані та адреси. Втім, у Kyivstar цю інформацію заперечили.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності