• Головна
  • Україна
  • Компанія Kyivstar спростувала інформацію про витік персональних даних внаслідок хакерської атаки

Компанія Kyivstar спростувала інформацію про витік персональних даних внаслідок хакерської атаки

Компанія Kyivstar спростувала інформацію про витік персональних даних внаслідок хакерської атаки

Мобільний оператор закликав громадян вірити лише офіційній інформації

Компанія Kyivstar спростувала інформацію про витік персональних даних внаслідок хакерської атаки. Про це йдеться в офіційній заяві мобільного оператора, оприлюдненій 13 грудня.

За словами пресслужби компанії, абонентська інформація та персональні дані клієнтів Kyivstar — у безпеці, а системи, в яких ці дані зберігаються, не постраждали від хакерської атаки.

Всі ми бачили ці скриншоти з телеграм-каналів. Але на них зображені навмання зібрані технологічні дані, які не належать до персональних даних наших абонентів. Ми з усією відповідальністю заявляємо, що ваші персональні дані у безпеці! Крім того, чутки про знищення наших «комп'ютерів і серверів» — це фейк”, — заявили в Kyivstar.

Мобільний оператор також закликав громадян слідкувати тільки за офіційною інформацією на платформах Kyivstar.

Нагадаємо, вранці 13 грудня угруповання російських хакерів з групи “Сонцепек” заявило, що це вони атакували сервери українського мобільного оператора Kyivstar. Зловмисники запевнили, що нібито знищили 10 тисяч комп'ютерів, понад чотири тисячі серверів, усі системи хмарного зберігання даних і резервного копіювання. Також вони повідомили, що їм дісталися особисті дані мільйонів клієнтів компанії: ПІБ, паспортні дані та адреси.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності