• Головна
  • Новини Львівщини
  • Дрогобицька солеварня, якій майже 800 років, відкрилася для відвідувачів: як потрапити та що можна побачити

Дрогобицька солеварня, якій майже 800 років, відкрилася для відвідувачів: як потрапити та що можна побачити

Дрогобицька солеварня, якій майже 800 років, відкрилася для відвідувачів: як потрапити та що можна побачити

У Дрогобичі зберегли стародавній метод видобутку солі – виварювання, що є своєрідною родзинкою підприємства

Дрогобицький солевиварювальний завод є найстарішим в Україні та одним з найстаріших у східній Європі постійнодіючим підприємством.

Про це пишуть на сторінці Дрогобицької міської ради.

«Дрогобицька солеварня працює з 1250 року і попри те, що вона неодноразово перебувала під загрозою знищення, закриття чи приватизації – тут досі добувають сіль. Окрім виробництва солі, Дрогобицька солеварня є важливим туристичним магнітом, який приваблює туристів не лише з України, але й з-за кордону. Адже завод є важливою складовою ідентичності містян», - йдеться у повідомленні.

У Дрогобичі зберегли стародавній метод видобутку солі – виварювання, що є своєрідною родзинкою підприємства. Цей метод більш енергозатратний, однак виварена з ропи сіль набагато корисніша, ніж добута шахтним способом, адже з неї практично випаровується бром.

Весь цей дивовижний процес можна побачити під час екскурсій, які відтепер знову доступні для мешканців та гостей міста.

Як розповіли у Туристично-інформаційному центрі Дрогобича, екскурсії на солеварню проводяться двічі на тиждень: у вівторок об 11:00 та у четвер о 16:00.

Ціна дорослого квитка становить 100 гривень, а дитячого – 50 гривень.

З собою потрібно мати документ, що засвідчує особу. А у випадку повітряної тривоги екскурсія скасовується.

Для реєстрації, придбання квитків чи додаткової інформації просять звертайтесь у Туристично-інформаційний центр Дрогобича за адресою: площа Ринок, 1, тел.: 0977866009

Нагадаємо, на Львівщині вздовж річки Стрий посередині між с. Східниця та м.Сколе розташована закинута гідроелектростанція (ГЕС).На цьому місці мало бути зведене величезне водосховище глибиною 60 метрів. Але попри великі інвестиції Радянського союзу будівництво все-таки не завершили. Це місце називають «Карпатське море» або ГЕС «Сопіт». більше дізнатися про неї можна у матеріалі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності