Львівські лікарі видалили підлітку 15-сантиметрову рідкісну пухлину

Львівські лікарі видалили підлітку рідкісну пухлину, яка могла зруйнувати його лопатку

Пухлина була на лопатці і могло зруйнувати кістку, або ж перетворитися на злоякісну пухлину

Львівські лікарі видалили 15-річному Максиму з Одеси пухлину, довжиною в 15 см. Новоутворення було у юнака на лопатці, і могло зруйнувати кістку, або ж перетворитися на злоякісну пухлину. Про це повідомили у пресслужбі Дитячої лікарні Святого Миколая у четвер, 25 квітня.

Лікарі вперше видаляли пухлину на лопатці

Як розповіли лікарі, ще восени 2023 року 15-річний Максим почав скаржитися на біль у правій частині спини та правому плечі. Спершу хлопця лікували від розтягнення м’язів, проте, оскільки симптоми довго не проходили, лікарі вирішили провести більш детальне обстеження. Після рентгену виявилося, що на лопатці підлітка утворилася пухлина, імовірно злоякісна.

Вже у лікарні Святого Миколая у Львові лікарі визначили, що у Максима була остеобластокластома, яку ще називають гігантоклітинною пухлиною. Це доброякісний новоутвір кісткової тканини, який найчастіше зустрічається саме в молодих людей. На момент звернення до львівських лікарів, пухлина на лопатці у хлопця вже сягнула 15 см в довжину. Вона загрожувала зруйнувати кістку, або ж перетворитися на злоякісну.

“Окремо варто наголосити на розташуванні новоутвору. Воно вкрай рідкісне, і трапляється настільки нечасто, що наші хірурги вперше у своїй професійній кар’єрі зіткнулися з такою локалізацією пухлини“, — додали у лікарні Святого Миколая.

15-річного Максима прооперували. Загалом операція тривала дві години та пройшла успішно. Надалі хлопець поїде додому в Одесу, де проходитиме фізичну реабілітацію, щоб відновити здатність рухати рукою.

Нагадаємо, хірурги Львівського онкоцентру врятували 94-літнього художника зі Старосамбірщини. Також у Львові медики 4 місяці виходжували дівчинку з екстремально низькою вагою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності