• Головна
  • Новини Львова
  • Крихітка вагою 600 грамів: у Львові медики 4 місяці виходжували дівчинку з екстремально низькою вагою

Крихітка вагою 600 грамів: у Львові медики 4 місяці виходжували дівчинку з екстремально низькою вагою

Крихітка вагою 600 грамів

Дитину виписали додому з вагою 2440 грамів

Із Львівського обласного перинатального центру виписали дівчинку, яку виходжували майже чотири місяці. Дитина народилася в екстремально малою вагою 600 грамів на 26 тижні вагітності, повідомили у перинатальному центрі у неділю, 21 квітня.

Дівчинка на ім'я Владислава-Марія не могла самостійно дихати, тож її терміново доправили в лікарню в спеціальному транспортному кювезі з підтримкою дихання апаратом. Наступні 75 днів дівчинка провела у відділенні інтенсивної терапії новонароджених під цілодобовим наглядом лікарів. Протягом лікування її годували донорським грудним молоком з банку молока при лікарні.

“Дитина 44 дні отримувала допоміжну респіраторну підтримку, пізніше ще 45 днів перебувала на високопотокових канюлях та на вільному потоці кисню через маску”, — розповіли у перинатальному центрі.

На 85 день лікарі зробили Владиславі-Марії операцію на очах, щоб врятувати зір. І після майже 4 місяців боротьби за життя, дівчинку змогли виписати додому здоровою із вагою 2440 грамів. Проте лікарі й надалі стежитимуть за її здоров'ям.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності