• Головна
  • Новини Львова
  • Відомий турецький пластичний хірург прооперував 12 дітей у лікарні святого Миколая у Львові

Відомий турецький пластичний хірург прооперував 12 дітей у лікарні святого Миколая у Львові

У Львові турецький пластичний хірург оперував українських дітей.

Вперше він почав приїжджати до України ще до повномасштабного вторгнення

Відомий турецький пластичний хірург Хакан Агір прооперував 12 дітей у лікарні святого Миколая у Львові. Це його п’ятий приїзд до Львова. Хакан Агір допомагає українським дітям із вродженими вадами обличчя, повідомила 11 квітня пресслужба ЛМР.

Вперше вдихнув повітря на повні груди

Разом із командою львівських лікарів турецький хірург працював із багатьма складними випадками, зокрема оперував розщілини м'якого та твердого піднебіння, опущення повік, вроджені деформації вух та носа.

Один із прооперованих пацієнтів – 15-річний Богдан зі Львова. Хлопець народився із викривленим убік носом, через що у нього була повністю заблокована ліва ніздря. Все своє дитинство Богдан не міг дихати повноцінно, а також зазнавав психологічних страждань. Адже візуально дефект дуже помітний: ніс юнака повністю прилягав на лівий бік обличчя.

Аби скоригувати ваду Богдана його привели на консультацію до Хакана Агіра – провідного пластичного хірурга з Туреччини. Після огляду юного пацієнта закордонний спеціаліст пообіцяв допомогти й запропонував операцію. Це складне втручання турецький лікар виконав у два етапи. Спершу зробив септопластику, тобто корекцію форми носової перегородки (для цього витягнули хрящову тканину, вирівняли її та встановили у правильному положенні). А потім провів ринопластику — надав носу пропорційної форми. Через тиждень пацієнтові знімуть фіксуючу пластину і вже тоді можна буде оцінити також і естетичний ефект від проведеного втручання.

Вперше турецький лікар почав приїжджати до України ще до повномасштабного вторгнення. А з 2022-го він постійно буває у Дніпрі, Харкові та Львові. Лише торік він провів в Україні близько чотирьох місяців, у 2024 – вже місяць. Допомагає Хакан Агір не лише діткам, а й пораненим військовим та цивільним.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності