У Львові попрощалися з академіком Ігорем Юхновським

Прощання із академіком Ігорем Юхновським у Львові. Фото: ЛОВА

Ігор Юхновський помер 26 березня

У Львові у четвер, 28 березня, в останню путь провели академіка, видатного громадського й політичного діяча Ігоря Юхновського. Герой України помер 26 березня на 99 році життя.

На прощання з Ігорем Юхновським у Львові прийшли сотні людей

Чин прощання з Ігорем Юхновським відбувся у Свято-Покровському кафедральному соборі ПЦУ. Поховали академіка на Личаківському кладовищі в родинному гробівці. На вшанування пам’яті на будівлі Ратуші вивісили банер із портретом Героя України. У Львівській ОВА додали, що на прощання із Юхновським прийшли сотні людей.

Академік Ігор Юхновський помер 26 березня

Відомий український науковець, політик і громадський діяч Ігор Юхновський помер у вівторок, 26 березня. Почесному громадянину Львова було 98 років. “Він був серед тих, хто проголошував відновлення Незалежності України, ветеран Другої світової, учений, фізик-теоретик, найстарший з-поміж депутатів Верховної Ради усіх скликань і один з найбільш досвідчених політиків нашої держави”, — зазначив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Ігор Юхновський: короткий життєпис

Ігор Юхновський — перший голова Українського інституту національної пам'яті, академік Національної академії наук України, фізик-теоретик, громадський та політичний діяч, почесний громадянин Львова. Юхновський є автором ідеї референдуму 1 грудня 1991 року, який закріпив Незалежність України. У 2005 році йому присвоїли звання “Герой України”. Торік своє інтерв’ю Ігор Юхновський дав виданню LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності