У Львові оновлять унікальний мурал, який намалювали ісландські митці

У Львові оновлять унікальний мурал, який намалювали ісландські митці

Львівський маляр побоювався, що твір хочуть знищити під час реставрації будинку.

На вулиці Замарстинівський відреставрують унікальний мурал. Зараз тут ведуть роботи над будинком, а сам твір мистцетва - відновлять. У разі сильних пошкоджень створять новий мурал. Так пообіцяли на зустрічі представника Української академії лідерства та активіста від вуличних митців.  Раніше львівський маляр Денис Метелін опублікував на своїй фейсбук-сторінці пост, де писав, що мурал на Замарстинівській хочуть знищити.

«Йдеться про мурал на Замарстинівській, зараз його завісила своїм банером Українська академія лідерства. Є запитання до міста, що воно дало дозвіл на розміщення реклами на фасаді поверх муралу, хоча мало б захищати мистецтво. Зовсім скоро мурал збираються знищити у межах реставрації будинку», ー написав активіст. 

Мурал намалювали ісландські митці декілька років тому, подорожуючи Європою. Тоді відповідний дозвіл команда отримала, але витвір мистецтва не застрахувала. Нагадаємо, у 2019 році забудовники знищили мозаїку «Море і риби» Володимира Патика на колишньому магазині «Океан» на вул. Володимира Великого. Ця історія обросла кількома скандалами, врешті забудовника зобов'язали відновити панно.

 

Архітектура

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності