Проєкт площі Коліївщини у Львові — фіналіст Європейської премії з міського громадського простору

Проєкт площі Коліївщини у Львові — фіналіст Європейської премії з міського громадського простору

Реконструкцію площі Коліївщини завершили у 2021 році за проєктом архітектурного бюро "Рутенія"

Проєкт реконструкції площі Коліївщини у Львові опинився серед фіналістів Європейської премії з міського громадського простору 2022 року. Центр сучасного мистецтва Барселони із 326 робіт обрав 25 найкращих.

Про це розповіли 26 липня у Львівській міській раді.

Реконструкцію площі Коліївщини завершили у 2021 році за проєктом архітектурного бюро "Рутенія". Перед проєктантами стояло нелегке завдання — осучаснити територію і водночас зберегти атмосферу, яка панувала тут понад 100 років тому.

На площі повністю замінили всі комунікації, переклали покриття, зробили освітлення, встановили зручні сучасні меблі, облаштували нові зелені зони.

"Місцем притягання людей на площі є фонтан-криниця, яка існувала тут ще у минулому столітті. Її відновили та осучаснили. На криниці викарбували імена львів'ян, які мешкали довкола площі з кінця XIX і до Другої світової війни", — розповіли у міськраді.

Там додали, що реконструювали площу в межах грантового проєкту "Спільна відповідальність за спільну спадщину" (ReHERIT) на замовлення управління охорони історичного середовища ЛМР та за підтримки Європейського Союзу.

Читайте також: 

Архітектура

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності