Як користуватися інтернетом під час війни: поради Держспецзв'язку

Як користуватися інтернетом під час війни: поради Держспецзв'язку

Як мінімум — дивіться відео у зниженій якості

Держспецзв'язку дає поради, які допоможуть бути на звʼязку. Вони зменшують навантаження на мережі мобільних операторів, тож ділимось ними з вами.

Перше, що варто зробити — вимкнути автозавантаження файлів та медіа у месенджерах. Зробити це можна у налаштуваннях вашого телефона та месенджеру.

"Багато людей завантажуючи файли великого розміру у такий спосіб майнять криптовалюту. Не робіть цього. Жарт, але має право на існування: не ставте на завантаження великі файли (фільми, ігри тощо)", — рекомендує Держспецзв'язку.

Ще декілька порад про те, як бути на зв'язку:

  • Дивіться відео у зниженій якості. Зрозуміло, що до доброго дуже швидко можна звикнути, але такий час, що потрібен звʼязок, а не розваги.
  • За можливості користуйтеся фіксованим інтернетом або Wi-Fi. До речі, він швидший за мобільний.
  • Онлайн ігри у війну можна обмежити дітям та запропонувати пограти у встановлені на вашому девайсі ігри. Якщо ви доросли і маєте бажання повоювати – ставайте до лав тероборони. Так само зменште час відеоконференцій до мінімуму.

Додамо, раніше у Держспецзв’язку пояснили українцям, що робити в разі відключення окупантами українського ефірного мовлення.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності