• Головна
  • Здоров’я
  • Замість нирки мішечок з сечею: львівські медики врятували 5-річного сина захисника

Замість нирки мішечок з сечею: львівські медики врятували 5-річного сина захисника

Замість нирки мішечок з сечею: львівські медики врятували 5-річного сина захисника

У хлопчика на місці атрофованої нирки утворився великий мішечок з інфікованою сечею

Хірурги Дитячої лікарня святого Миколая успішно прооперували 5-річного Давида з Тернополя, у якого на місці нирки утворився великий мішечок з інфікованою сечею. Така патологія загрожувала життю дитини. Про це 8 січня повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Коли хлопчику було три роки, батьки привели його на планове УЗД. Під час обстеження медики не виявили здорової лівої нирки на тому місці, де вона мала би бути. Під час постійних обстежень спеціалісти встановили, що орган у дитини був атрофований, зменшений у розмірах і вже почав втрачати вміння виробляти сечу та фільтрувати її. На місці зморщеної нирки почало формуватися якесь утворення. Однак точного діагнозу встановити не змогли. Спеціалісти вирішили продовжувати спостерігати за станом Давидка. З часом проявились і симптоми недуги: у хлопчика з’явилися болі, а його загальний стан погіршувався. Медики провели необхідні додаткові обстеження та встановили діагноз: термінальний гідронефроз зліва.

Гідронефроз - це патологічне розширення та подальша атрофія тканин нирок, що розвивається на тлі порушення відтоку сечі. Саме гідронефроз і призвів до вторинного зморщення лівої нирки - вона деформувалася і зменшилася. При цьому, нирка продовжувала виділяти сечу, яка вже не могла стікати до сечового міхура. Рідина накопичувалася в органі та роздувала його.З часом нирка і зовсім загинула, а на її місці утворився мішок із інфікованою сечею. Така патологія вкрай небезпечна для життя”, — кажуть у лікарні.

Врятувати 5-річного малюка могла лише операція із видалення органу.На операцію Давидка до Львова приїхав і його тато-захисник, який тоді саме повернувся з фронту. Тож і мама, і тато у відповідальний момент були поруч із сином.

Наші спеціалісти вирішили оперувати хлопчика у найменш травматичний спосіб - за допомогою робота-хірурга - Да Вінчі. В ході втручання хірурги зробили три маленькі отвори по мм і швидко та успішно видалили вражену нирку”, — зазначили медики.

Зараз хлопчик швидко відновлюється після операції.

Додамо, лікарі Центру дитячої медицини (лікарня «Охматдит») успішно виходили передчасно народжених близнят, що народилися на 31 тижні вагітності з вагою 950 г і 1180 г. У однієї з дівчаток було складне захворювання кишківника.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності