• Головна
  • Війна
  • СБУ затримала ідеологічну прихильницю РФ за наведення ракет по Харкову

СБУ затримала ідеологічну прихильницю РФ за наведення ракет по Харкову

СБУ затримала ідеологічну прихильницю РФ за наведення ракет по Харкову

Із окупантами жінка співпрацювала безкоштовно

Служба безпеки України у Харкові затримала 35-річну місцеву жительку, яка координувала ракетні обстріли та чекала на захоплення міста. Жінка не отримувала від росіян гроші за співпрацю, адже була ідеологічною прихильницею РФ, повідомили у Харківській прокуратурі 29 лютого.

У СБУ харків’янку назвали “особливо цінним агентом”, адже вона виконувала контролюючу функцію. Зокрема, жінка перевіряла координати, які їй надсилали росіяни. Під час дорозвідки вона фотографувала потрібні об’єкти та позначала їх на Google-мапі.

“За даними слідства, у листуваннях з ворогом агентка закликала частіше обстрілювати Харків, щоб завдати місту максимальних руйнувань. Також вона сподівалась на захоплення обласного центру та його «приєднання» до складу РФ”, — написали у СБУ.

Правоохоронці викрили жінку на початковому етапі її розвідувальної активності. Підозрювана — безробітна місцева жителька, її дистанційно завербував російський розвідник наприкінці 2023 року. Жінка пішла на співпрацю, адже сподівалась, що у разі захоплення Харкова отримає посаду в окупаційній адміністрації РФ.

У прокуратурі додали, що 35-річна жінка раніше вже мала судимість за крадіжки та розповсюдження наркотиків. Слідчі повідомили затриманій про підозру за державну зраду, їй загрожує довічне ув’язнення. Наразі харків’янка перебуває під вартою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності