• Головна
  • Війна
  • Буданов заперечив передачу Росії іранських балістичних ракет

Буданов заперечив передачу Росії іранських балістичних ракет

Кирило Буданов на пресконференції. Фото: ҐРУНТ

Водночас у ГУР підтвердили застосування Росією північнокорейських ракет

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов на зустрічі із журналістами 25 лютого заявив, що Росія не отримувала від Ірану балістичні ракети. Раніше інформацію про передачу іранських ракет поширила агенція Reuters.

"Їх (далекобійних іранських ракет у РФ — ред.) немає. Це все не відповідає дійсності", – відповів Кирило Буданов. Водночас Буданов підтвердив, що росіяни застосовували проти України кілька північнокорейських ракет. "Але сказати, що це масштабне застосування – це теж не відповідає дійсності", — додав очільник ГУР.

До слова, у середу, 21 лютого, агенція Reuters із посиланням на шість анонімних джерел повідомила, що Іран передав Росії близько 400 потужних балістичних ракет класу “земля-земля”. Ці ракети здатні вражати цілі на відстані від 300 до 700 кілометрів.

Іранські посадовці зазначили, що постачання ракет почалися на початку січня. “Буде більше постачань. Немає причин це приховувати. Нам дозволено експортувати зброю в будь-яку країну, в яку ми забажаємо”, — сказав один з іранських чиновників.

Нагадаємо, у січні минулого року представник Білого дому Джон Кірбі підтвердив інформацію про те, що росіяни обстріляли Україну балістичними ракетами від КНДР. Докази використання росіянами ракет з Північної Кореї також має Офіс Генпрокурора. Відомо, що 2 січня окупанти обстріляли Харків ракетами, виготовленими в КНДР.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності