• Головна
  • Світ
  • Іран розробив для Росії новий Shahed з розвідувальними можливостями

Іран розробив для Росії новий Shahed з розвідувальними можливостями

Росія, ймовірно, вже продала Росії кілька дронів Shahed-107, фото Sky News

Радіус польоту Shahed 107 становить 1500 кілометрів

Іран запропонував Росії нову модель дрона-камікадзе «Shahed-107» для війни проти України. Також ця країна близька до передачі росіянам ракет класу «земля-земля», повідомив у середу, 10 січня, британський телеканал Sky News із посиланням на свої джерела в галузі безпеки.

Як йдеться в матеріалі, Шахед-107 описують як ударний та розвідувальний безпілотний літальний апарат, який, можливо, оснащений технологією для пошуку важливих цілей на полі бою, таких як британські та американські реактивні системи залпового вогню, які використовує українська армія. За словами співрозмовника у сфері безпеки, якого цитує Sky News, декілька одиниць спеціально розробленого безпілотника, можливо, вже було запропоновано Росії в рамках угоди, вартість якої оцінюється в понад 2 мільйони доларів.

Як сказано в публікації, новий безпілотник Shahed-107 належить до сімейства безпілотних літальних апаратів Shahed-101 з V-подібним «хвостом». Його довжина — близько 2,5 метрів, а розмах крил — три метри. Дрон можна запускати з транспортного засобу. Він може долати відстані до 1500 км.

Планується, що дрон-камікадзе буде оснащений трансмітером для передачі відео. Такі розвідувальні можливості означають, що безпілотник можна використовувати для ідентифікації цілей на лінії фронту України для ураження іншими БПЛА або системами озброєння. Джерело Sky News також стверджує, що іранські Сили безпеки провели випробування з росіянами на авіабазі в центральному Ірані, яка включала безпілотники Shahed-107 і Shahed-136.

Також співрозмовник британського телеканалу додав, що Росія очікує незабаром отримати від Ірану високоточні ракетні комплекси класу «земля-земля». Це включає ракети з дальністю понад 300 км.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності