США передали Україні конфісковані іранські набої

США передали Україні конфісковані іранські набої

Центральне командування Збройних сил США підтвердило передачу ЗСУ патронів іранського походження. Контрабанда була вилучена минулого року.

Американські військові відправили в Україну близько 1,1 мільйона набоїв, вилучених у Ірану в грудні минулого року. Їх було конфісковано з корабля під час спроби контрабанди до Ємену. Про це повідомила пресслужба Центрального командування Збройних сил США, яке здійснює нагляд за операціями на Близькому Сході.

У заяві йдеться, що набої калібру 7,62 мм використовувалися в гвинтівках і легких кулеметах радянських часів. Конфіскацію контрабанди здійснили військово-морські сили США.

Патрони конфіскували 9 грудня 2022 року з судна MARWAN I. Порушуючи резолюцію Ради Безпеки ООН, Іран намагався їх передати їх єменським бойовикам Хуті. Право власності на них США отримали у липні, в рамках процесу, відомого як “цивільна конфіскація”: актив може бути вилучений, у разі, якщо його власник підозрюється у причетності до злочинної діяльності. З другої половини минулого року Іран неодноразово звинувачували у постачанні зброї Росії, зокрема, безпілотників, для використання у війні в Україні.

"Ми продовжуватимемо співпрацювати з нашими союзниками і партнерами, для протидії потоку іранської смертоносної допомоги в регіоні всіма законними засобами" - запевнили у Центральному командуванні ЗС США.

До слова, нещодавно, Великобританія і НАТО попередили, що їхні виробничі лінії не встигають за темпами використання боєприпасів в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності