• Головна
  • Війна
  • Експериментальна зброя для боротьби з безпілотниками: Україна отримає нову військову допомогу від США

Експериментальна зброя для боротьби з безпілотниками: Україна отримає нову військову допомогу від США

Експериментальна зброя для боротьби з безпілотниками: Україна отримає нову військову допомогу від США

У січні SAIC провела успішні випробування із застосуванням ракет із лазерним наведенням APKWS від BAE Systems – вони показали 100% точність влучання

Вже незабаром Україна може отримати від США експериментальну зброю для боротьби з іранськими БПЛА Shahed. Йдеться про 10 мобільних ракетних комплексів c-UAS з лазерним наведенням.

Про це пише Defence One.

Ця зброя була включена до нового пакету військової допомоги Україні, про який Пентагон оголосив 4 квітня. Зокрема, представник компанії SAIC розповів про плани надіслати в Україну 10 одиниць мобільних ракетних комплексів c-UAS. Вартість кожного такого комплексу не перевищує 30 тисяч доларів. Водночас зараз Україна змушена використовувати для боротьби з безпілотниками ракети вартістю до 500 тисяч доларів кожна.

Зазначається, що у січні SAIC провела успішні випробування із застосуванням ракет із лазерним наведенням APKWS від BAE Systems – вони показали 100% точність влучання. Натомість у контрактних документах зазначено, що метою випробувань було знищення безпілотників третього класу, тобто вага яких перевищує 25 кілограмів. Тоді як іранський Shahed-136 важить близько 200 кілограмів.

Також система включає кулеметну установку M240 та систему електронної боротьби, яка може взяти під контроль комерційний дрон, включаючи будь-яку систему DJI, яка не працює з розширеним шифруванням.

Так, за словами представника SAIC, їхня система виявила безпілотник на відстані понад 9,6 кілометра і вразила його на відстані 5,8 км.

Нагадаємо, у Польщі будуть виготовляти 125-мм снаряди. Цим буде займатися держконцерн «Укроборонпром» спільно з компанією Polska Grupa Zbrojeniowa.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності