• Головна
  • Війна
  • Офіс Генпрокурора має докази використання росіянами ракет з Північної Кореї

Офіс Генпрокурора має докази використання росіянами ракет з Північної Кореї

Офіс Генпрокурора має докази використання росіянами ракет з Північної Кореї

Слідчі встановили, що РФ 2 січня обстріляла Харків ракетами, виготовленими в КНДР

Офіс Генпрокурора отримав перші докази того, що Росія запускала по Україні ракети, виготовлені Північною Кореєю. Про це повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін у четвер, 11 січня, пише Суспільне.

"Щодо Північної Кореї, то днями ми отримали перші докази використання армією РФ ракет, виготовлених у цій країні. Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня по центральній частині Харкова ракета є ракетою малої дальності, яка розроблена Північною Кореєю", — сказав Андрій Костін.

Він також пояснив, що на підтвердження походження зброї, якою атакують Україну, потрібна спільна системна робота прокурорів, слідчих та експертів. Наразі триває комплексна комісійна експертиза, яка має остаточно підтвердити факт застосування Росією ракет із КНДР.

"Ми також працюємо над виявленням інших фрагментів боєприпасів, які були виявлені на місцях нещодавніх атак на Харківщині та Одещині", — наголосив Андрій Костін.

Нагадаємо, 4 січня видання The Washington Post повідомило, що Росія двічі застосовувала ракети, які їй передала Північна Корея. Американські чиновники на умовах анонімності зауважили, що РФ використовувала ці ракети під час атак вкінці грудня та напочатку січня.

Цю інформацію також підтвердив представник Білого дому Джон Кірбі. Він заявив, що 30 грудня російські війська запустили принаймні одну із північнокорейських балістичних ракет по Україні, вона впала у відкритому полі в Запорізькій області. Раніше речник Повітряних Сил Юрій Ігнат не підтвердив інформацію щодо використання Росією балістичних ракет, які їй передала КНДР.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності