Контррозвідка затримала синів пастора, який працює на ФСБ

Затримання агента ФСБ

Батько використовував їх для шпигування за ЗСУ

СБУ повідомила про підозру пастору-агенту ФСБ, який завербував своїх синів, щоб шпигувати за підрозділами ЗСУ в Донецькій та Тернопільській областях. Про це Служба безпеки України повідомила 9 липня.

Керівником угруповання був пастор однієї з протестантських церков. Влітку 2023 року він виїхав з України до ЄС як багатодітний батько, а звідти прибув у Росію, де почав працювати на ФСБ. До шпигунської роботи він залучив двох своїх дорослих синів.

Одного з них, контрактника однієї із бригад ЗСУ, СБУ затримала у квітні 2024 року під час спроби передати росіянам локації вогневих позицій та укріпрайонів Сил оборони. Днями на Тернопільщині затримали другого сина, який розвідував бойові позиції ППО та місця базування тренувальних центрів Збройних сил.

Слідчі встановили, що батько коригувальників був на прямому зв’язку із Сергієм Карнауховим – російським пропагандистом і кадровим співробітником ФСБ «під прикриттям». Пастору заочно повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Його сини перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми за несанкціоноване поширення інформації про дислокації підрозділів ЗСУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності