• Головна
  • Україна
  • Бойовик «ДНР» завербував свою матір для шпигунства на користь Росії

Бойовик «ДНР» завербував свою матір для шпигунства на користь Росії

СБУ вручає підозру російській інформаторці у Слов'янську Донецької області, фото СБУ

Мати бойовика проживала на підконтрольній Україні території Донеччини

Служба безпеки України викрила ще одніу інформаторку росіян, яка розвідувала місця дислокації та маршрути переміщення Сил оборони України на Донеччині. Жінку завербував її син, який воює на боці Росії у складі терористичного угруповання «ДНР», повідомила СБУ в п’ятницю, 23 лютого.

Як з’ясували правоохоронці, жінка насамперед намагалася виявити й передати Росії локації особового складу та важкого озброєння ЗСУ на Бахмутському напрямку. Особливо вона звертала увагу на маршрути пересування української бронетехніки та реактивних систем залпового вогню. Також жінка збирала інформацію про наслідки російських ударів по цивільній інфраструктурі Костянтинівки.

Отриману інформацію вона передавала своєму синові — бойовику російських окупаційних угруповань, який перебуває на передовій та співпрацює з російською розвідкою.

Правоохоронці затримали інформаторку у Слов’янську, куди вона переїхала як переселенка з одного з прифронтових міст. Під час обшуків у її помешканні вилучили мобільний телефон із доказами її злочинних дій. СБУ також опублікувала листування жінки з сином.

Слідство встановило, що жінку до розвідувально-підривної діяльності проти України залучив власний син. Щоб отримати розвіддані, вона обходила місцевість і приховано фіксувала українські об’єкти, а також випитувала потрібну інформацію під час спілкування з сусідами. Слідчі повідомили їй про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності