• Головна
  • Україна
  • Бельгія виділить 9 млн євро для відновлення енергетичної інфраструктури України

Бельгія виділить 9 млн євро для відновлення енергетичної інфраструктури України

Бельгія виділить 9 млн євро для відновлення енергетичної інфраструктури України

Допомогу спрямують на відновлення, а також розбудову децентралізованих джерел енергії, зокрема сонячних батарей

Бельгія виділить додаткові 9 мільйонів євро для відновлення пошкодженої внаслідок російських атак української енергетичної інфраструктури. Про це у п’ятницю, 10 травня, заявила міністерка зі співпраці з метою розвитку Бельгії Каролін Геннес, повідомили журналісти La Libre.

Кошти спрямують через Програму розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН), яка створила систему швидкої закупівлі запчастин та постачання нового обладнання для відбудови інфраструктури. "Сотні тисяч людей залежать від цих електростанцій для опалення, приготування їжі та прання", — наголосила Каролін Геннес.

За словами міністерки, застаріла та надмірно централізована енергетична система України є дуже вразливою до російських ракетних обстрілів. Тому ПРООН приділяє особливу увагу стійким та децентралізованим джерелам енергії, зокрема сонячним батареям. “Вони не дозволять, щоб руйнування одного об'єкта призвело до негайного вимкнення електроенергії для сотень тисяч людей“, — додала вона.

Каролін Геннес підкреслила, що разом із військовою підтримкою, допомога Бельгії сприятиме зміцненню стійкості України в боротьбі з російською агресією. Через ООН країна допоможе відновити інфраструктуру, зокрема, навколо Харкова, який зараз перебуває під щоденними обстрілами.

Нагадаємо, з березня росіяни активно обстрілюють енергетичну інфраструктуру України. За цей час їм вдалося знищити три теплоелектростанції — Бурштинську, Зміївську та Трипільську. Також окупанти зруйнували Дніпровську ГЕС. Про те, чому, попри втрати енергетичної інфраструктури, українці все ще мають світло, розповіли журналісти LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності