• Головна
  • Війна
  • Бельгійці вимагають в України пояснити, як їх гвинтівки опинились в руках російських добровольців з «РДК»

Бельгійці вимагають в України пояснити, як їх гвинтівки опинились в руках російських добровольців з «РДК»

У ГУР кажуть, що питання щодо використання озброєння потрібно ставити безпосередньо до структур, які автономно діють на території РФ

Бельгія звернеться до України за роз'ясненнями щодо повідомлень про те, що гвинтівки бельгійського виробництва начебто могли бути використані проукраїнськими силами для боротьби з російськими військами на західному кордоні РФ.

Про це у понеділок, 5 червня, заявив прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо, пише Reuters.

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація, що російські добровольці, які здійснили рейд у Бєлгородську область РФ, начебто використовували тактичні машини, надані Україні США та Польщею, й мали при собі гвинтівки, виготовлені в Бельгії та Чехії.

Відтак Міністерство оборони Бельгії та його розвідувальні органи розпочали розслідування й просять надати інформацію, щоб визначити, що саме сталося.

«Європейська зброя постачається в Україну за умови, що вона буде використовуватися на українській території з метою захисту цієї території. І ми маємо суворий контроль, щоб переконатися, що це так», — сказав очільник бельгійського уряду, відмовившись коментувати можливі наслідки, якщо ці повідомлення підтвердяться.

Натомість представник ГУР Міноборони Андрій Юсов у коментарі «Суспільному» розповів, що питання щодо використання озброєння потрібно ставити безпосередньо до структур, які автономно діють на території РФ.

«Наскільки відомо, то вони вже давали коментарі з цього приводу. Зокрема, стосовно затрофеєної/перетрофеєної зброї техніки чи озброєння. Що стосується інших питань, то я думаю що Міністерство оборони прокоментує належним чином», — сказав Юсов.

Нагадаємо, що «Російський добровольчий корпус» (РДК) та легіон «Свобода Росії» 1 червня оголосили про початок другої фази «звільнення Бєлгородської області», опублікувавши відповідні відеозвернення. Водночас раніше представники легіону відмовились прокоментувати походження зброї, яку використовують у своїх рейдах.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності