• Головна
  • Україна
  • У Раді розглядають дві моделі економічного бронювання військовозобов’язаних

У Раді розглядають дві моделі економічного бронювання військовозобов’язаних

Парламент розглядає дві моделі економічного бронювання

Поки що серед депутатів тривають гострі дискусії

Парламент розглядає дві моделі економічного бронювання, наразі тривають дискусії. Про це заявив голова парламентської фракції "Слуга народу", член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки Давид Арахамія, написала 8 травня Українська правда.

"Розглядаються дві моделі економічного бронювання. Вони в дискусії. З одного боку, ми розуміємо, що не можемо жодного долара з міжнародної допомоги витратити на зарплати військовим. Будь-які зарплати військовим, а ми хочемо їх піднімати, хочемо більше військових, – це наші гроші у вигляді мит і податків. З іншого боку, щоб ці гроші зʼявлялися, економіка має працювати. Але тут питання справедливості. Багато опонентів кажуть, що багаті не служать, а бідні йдуть до армії", — зазначив політик.

За словами Арахамії, перша модель передбачає, що розмір податків із зарплати військовозобовʼязаного має бути 35 тисяч гривень, яких вистачатиме для утримання одного бійця. Водночас він додав, що друга модель передбачає квоту на підприємство для військовозобовʼязаних. 

"Наприклад, медіа. Умовно кажучи, у вас є 10% людей, яких можете забронювати. Хто це буде – керівник вирішуватиме самостійно. За цих людей сплачується мінімальна зарплата бійця щомісяця. Зараз мінімальна – 20 тисяч гривень, тобто 20 тисяч гривень за кожну заброньовану особу сплачується щомісяця. Це окремо від податків", – уточнив голова фракції СН. На думку Арахамії, якась із моделей економічного бронювання все-таки буде запроваджена. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності