Шмигаль анонсував зміни у бронюванні від мобілізації

Денис Шмигаль

Уряд змінить список підприємств, які належать до критичної інфраструктури

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам внести оновлену, «справедливішу» постанову про бронювання працівників підприємств критичної інфраструктури від мобілізації й визначити вичерпний перелік об’єктів і підприємств критичної інфраструктури. Про це Шмигаль сказав за результатами засідання уряду у вівторок, 9 квітня.

«Одним із ключових питань в цьому напрямку є справедливе і раціональне бронювання військовозобов’язаних. Працівників підприємств, які дійсно критично важливі. Тут не має бути жодних спекуляцій і маніпуляцій», — написав Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

В уряді обіцяють створити «чіткі та зрозумілі критерії», щоб у суспільства не виникало запитань щодо справедливості бронювання від мобілізації.

Раніше тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв розповів, що хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа, це неповага до людей цієї сфери та «примітивна оцінка їх суспільного значення».

Напередодні народний депутат України Ярослав Железняк повідомив, що Міністерство культури додало до списку підприємств, які вважаються критично важливими для забезпечення життєдіяльності населення під час мобілізації, «Пересувний цирк України». Згодом стало відомо, що туди потрапили інші цирки. Крім того, бронювання також отримали журналісти телемарафону, рейтинг переглядів якого постійно знижується.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності