• Головна
  • Україна
  • Працівникам телемарафону “Єдині новини” зберегли бронювання від мобілізації

Працівникам телемарафону “Єдині новини” зберегли бронювання від мобілізації

Телемарафон

Серед заброньованих, співробітники та журналісти: “Ми-Україна”, “1+1”, ICTV, “Інтер”, “Рада”, “Суспільне”

Міністерство культури та інформаційної політики України підтвердило телеканалам, які беруть участь у телемарафоні "Єдині новини", статус критично важливих для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. А отже і зберегло бронювання від мобілізації для працівників телеканалів. Про це 8 квітня повідомили в Інтерфакс-Україна.

“Телеканали, які беруть участь у телемарафоні, мають статус критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період”, — йдеться у повідомленні.

Працівники яких каналів заброньовані

Серед заброньованих, співробітники та журналісти телеканалів:

  1. Ми-Україна
  2. 1+1
  3. ICTV
  4. Інтер
  5. Рада
  6. Суспільне
  7. ВВС
  8. Укрінформ
  9. Новий канал
  10. Старлайн медіа
  11. СТБ
  12. Хмарочос медіа
  13. УНІАН ТБ
  14. Deutsche Welle
  15. ТЕТ

Також бронь є Національної спілки журналістів України та низки інших підприємств, установ та організацій у сфері відання Мінкультури.

Як повідомлялося, у січні 2024 року в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявив, що бронювання військовозобов'язаних діячів культури, які не є працівниками стратегічних підприємств, установ і організацій, неможливе й не відбувається. Водночас він зазначив, що в кожному закладі культури та інформаційної сфери, який належить до стратегічного напряму, відомство забезпечило бронювання 50% військовозобов'язаних.

Станом на лютий 2024 року в Україні було 143 підприємства, установи та організації у сфері культури та інформаційної політики, які є критично важливими для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Нагадаємо, уряд змінив правила бронювання від мобілізації працівників підприємств оборонно-промислового комплексу. Якщо дотепер такі підприємства певний час могли бронювати працівників без обмежень, то тепер така можливість буде не у всіх підприємств.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності