• Головна
  • Україна
  • Уряд зняв обмеження на бронювання від мобілізації працівників оборонних підприємств

Уряд зняв обмеження на бронювання від мобілізації працівників оборонних підприємств

Уряд змінив правила бронювання від мобілізації військовозобов'язаних працівників підприємств оборонно-промислового комплексу

Кабінет міністрів України змінив порядок бронювання працівників оборонно-промислового комплексу; тепер підприємства оборонки зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень по кількості. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 16 січня, повідомил Міністерство економіки.

Згідно з ухваленим рішенням, військовозобов’язані працівники підприємств, установ та організацій, визначених Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості критично важливими у сфері оборонно-промислового комплексу, бронюються незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності та без обмежень щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню.

«Відтепер підприємства оборонно-промислового комплексу зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень по кількості та без врахування рівня дефіцитності їх військової спеціальності. Це дозволить посилити потенціал оборонно-промислового комплексу та забезпечити оборонним підприємствам можливість стабільно працювати і нарощувати обсяги виробництва», — заявив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

Він наголосив, що це рішення — спільна позиція Міноборони, Мінстратегпрому та Мінекономіки. 

Нагадаємо, що інші підприємства можуть бронювати від мобілізації до 50% працівників або більшу кількість за умови додаткового обґрунтування. Постанову, яка дозволяє критично важливим підприємствам бронювати від мобілізації військовозобов’язаних працівників, уряд ухвалив 27 січня 2023 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності