• Головна
  • Україна
  • Уряд змінив порядок бронювання військовозобов’язаних: деталі

Уряд змінив порядок бронювання військовозобов’язаних: деталі

військовий квиток

Звернення підприємств має бути розглянуте протягом 10 робочих днів з моменту отримання

Кабмін розширив перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані. Також встановлено чіткі терміни розгляду держорганами звернень підприємств, установ і організацій щодо визначення їх критично важливими.

Про це повідомляє Міністерство економіки.

Відповідні зміни Уряд ухвалив на засіданні 11 липня. Зміни внесено до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану та до Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

«Уряд встановив граничні терміни розгляду: звернення підприємств, установ та організацій має бути розглянуте в строк до 10 робочих днів з моменту отримання», - зазначила Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Окрім того, відтепер суми ЄСВ враховуватимуться в одному з критеріїв для визначення підприємства критично важливим. Зокрема, критерій передбачає сплату підприємством протягом звітного податкового року податків, зборів, платежів (окрім митних платежів) на суму понад 1,5 млн євро.

Підприємства ветеринарної медицини, казенних підприємств пробірного контролю тощо можуть бути визнані критично важливими у разі відповідності двом або більше критеріям.

Також зміни передбачають застосування єдиного підходу до визначення кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню і працюють в органах місцевого самоврядування та у державних органах.

Власне, для визначення критично важливими підприємства мають відповідати трьом або більше критеріям із семи. Йдеться про розмір сплачених податків та зборів, відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ, важливість значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади й т.д. При цьому підприємства, установи та організації окремих галузей та сфер мають відповідати двом та більше критеріям.

Нагадаємо, раніше Кабмін ухвалив рішення про вручення повісток військовозобов’язаним незалежно від місця перебування на обліку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності