У Яворові судили військового, який залишив військову частину

Суд
Фото: pexels

Свою вину у скоєному він визнав

Яворівський районний суд Львівської області виніс вирок військовослужбовцю, який самовільно залишив військову частину.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зазначається, що чоловік є військовослужбовцем військової частини та учасником бойових дій. Обвинувачений самовільно без поважних причин покинув військову частину 30 серпня 2022 року та перебував поза її межами розташування до 10 вересня 2022 року.

Надалі він не повертаючись до військової частини до 20 вересня минулого  року перебував на лікуванні. Вже після завершення лікування 22 вересня він добровільно повернувся до військової частини.

У суді чоловік визнав свою вину у скоєному, щиро розкаявся та просив суворо не карати, оскільки надалі бажає служити, є учасником бойових дій та отримав поранення.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав його винним у скоєному та призначив покарання у виді 5-ти років позбавлення волі. Однак його звільнили від відбування покарання призначивши 1 рік випробувального терміну.

Нагадаємо, на Львівщині судили ухилянта. Чоловік пояснив, що він є військовозобов’язаним, у зв’язку з чим йому було вручено повістку для з’явлення у військкомат. По повістці він пройшов медкомісію, де його було визнано придатним для військової служби. Однак далі у військкомат він не з’явився, оскільки в нього була паніка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності