На Львівщині винесли вирок солдату, який вистрілив у двох військовослужбовців

суд

Солдат відбувся випробувальним терміном

Яворівський районний суд Львівської області виніс вирок солдату, який прострілив одному солдату шию та попав кулею у тулуб іншого солдата.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Інцидент стався 12 квітня 2023 року. Обвинувачений, знаходився на своєму спальному ліжку у військовій частині у стані алкогольного сп’яніння. Він не переконався у відсутності патрона у патроннику та не перевіривши, що запобіжник автомата знаходиться у положенні «Запобігання», здійснив один постріл з автомата у шию солдата. Куля пройшла наскрізь та влучила у тулуб іншого товариша по службі.

Внаслідок вистрілу, один солдат отримав наскрізне вогнепальне поранення шиї зліва. Ще один солдат отримав проникаюче поранення грудної клітки з вогнепальними переломами 2-5 ребер, пошкодження правої легені, правобічний гемопневмоторакс та гематому правої легені.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю. У вчиненому розкаявся та просив суворо не карати.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав солдата винним у скоєному та призначив позбавлення волі на 2 роки. Втім, його звільнили від відбування покарання призначивши 1 рік випробувального терміну.

Нагадаємо, на Львівщині судили чоловіка, який відмовився від повістки. Чоловік має звання солдата рядового складу та є військовозобов’язаним. 12 лютого 2023 року він відмовився від отримання повістки про виклик його до центру комплектування та соціальної підтримки для відправки на мобілізацію і подальшого проходження військової служби у Збройних силах України

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності