У Львові судили військового, який залишив військову частину: деталі

військовий

Чоловік повернувся із зони бойових дій та просив про відпустку, однак йому відмовили

Залізничний районний суд м. Львова призначив іспитовий строк військовому, який самовільно залишив військову частину.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №462/1623/23.

Чоловік є сержантом та проходить військову службу у лавах Збройних Сил України. Не отримавши дозволу від командира 14 листопада 2022 року військовий самовільно залишив військову частину. На початку лютого 2023 року обвинувачений добровільно прибув до Територіального управління Державного бюро розслідувань.

У суді чоловік визнав свою провину у скоєному. Він пояснив, що після повернення у військову частину із місць ведення бойових дій просив командира про відпустку, однак йому відмовили. Через сімейні обставини він самовільно залишив військову частину, а коли владнав їх то вернувся. Втім, йому повідомили, що він зможе це зробити лише після рішення суду.

Суд врахував те, що обвинувачений офіційно працевлаштований, має на утриманні неповнолітню доньку та позитивно характеризується. Чоловіка визнали винним у скоєному та призначили покарання у виді 5 років позбавлення волі. Втім його звільнили від відбування покарання призначивши 3 роки іспитового строку.

Нагадаємо, у Тернополі працівники військкомату влаштували погоню за військовозобов’язаним чоловіком. Відео цього інциденту потрапило у соцмережі. на ньому видно, як працівники ТЦК помітили чоловіка й пішли в його сторону. Водночас той почав втікати. Тоді один з військових крикнув: «стій, бо буду стріляти».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності