• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові суд звільнив від покарання військового, який загубив автомат на залізничному вокзалі

У Львові суд звільнив від покарання військового, який загубив автомат на залізничному вокзалі

Головний залізничний вокзал Львова
Фото: LVIV.MEDIA

Чоловіку призначили випробувальний термін

Залізничний районний суд м. Львова 9 лютого виніс вирок військовому, який загубив на Головному залізничному вокзалі Львова автомат Калашникова.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №462/8/23.

Інцидент стався 9 грудня 2022 року. Військовий, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, після прибуття на залізничний вокзал до станції «Львів», залишив без нагляду автомат АКС-47. Зброю найшов інший пасажир потягу.

У судовому засіданні військовий визнав свою провину у скоєному у вчиненому щиро розкаявся та попросив суд суворо не карати.

Дії чоловіка кваліфікували як втрату ввіреної для службового користування зброї, внаслідок порушення правил її зберігання, вчиненої в умовах воєнного стану.

Суд визнав чоловіка винним у втраті військового майна та призначили покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. Втім, його звільнили від відбування призначеного покарання із випробуваним терміном 2 роки.

Тепер чоловік повинен періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Автомат суд ухвалив повернути законному власнику. Вирок суду може бути оскаржений протягом 30-ти днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, раніше Яворівський районний суд виніс вирок військовослужбовцю, який самовільно залишив військову частину. Чоловік покинув військову частину та був відсутній на військовій службі у період  з 14 червня 2022 року до 22 вересня 2022 року. У суді він пояснив, що покинув військову частину, оскільки у житловий будинок, в якому він проживає, влучила ракета, і він був змушений їхати, щоб рятувати майно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності