• Головна
  • Україна
  • Митрополита Московського патріархату відправили під нічний домашній арешт

Митрополита Московського патріархату відправили під нічний домашній арешт

Митрополит УПЦ Лука.

Ієрарха УПЦ митрополита Луку (Андрія Коваленка) звинувачують у розпалюванні релігійної ворожнечі

У вівторок, 7 травня, Солом’янський районний суд Києва на два місяці відправив під нічний домашній арешт керівника Запорізької та Мелітопольської єпархії УПЦ (Московського патріархату), митрополита Луку (Андрія Коваленка). Про це судове рішення повідомили кореспонденти видання “Ґрати”.

Відтак, згідно з рішенням суду, священнослужитель протягом наступних двох місяців має перебувати вдома з 22:00 до 6:00. Митрополита УПЦ звинувачують в розпалюванні релігійної ворожнечі. Зокрема, на судовому засіданні прокурор повідомив, що, згідно з експертизою, ієрарх розпалював ворожнечу у 2022 році в пості на своєму Telegram-каналі “Лекарь.zp”. Однак, що це за пост, прокурор не уточнив.

Тому прокуратура наполягала на застосуванні щодо митрополита Луки запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, що й було зроблено. Сам ієрарх УПЦ своєї провини не визнав і просив залишити його на волі, бо, з його слів, він займає проукраїнську позицію, а його ізоляція від пастви створить зайве напруження в прифронтовому регіоні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності