• Головна
  • Україна
  • Стали відомі правила бронювання чиновників від мобілізації

Стали відомі правила бронювання чиновників від мобілізації

Військовий квиток, фото konkurent.ua

Лише одна категорія чиновників заброньована від мобілізації на 100%

В Україні змінили правила бронювання чиновників. Зокрема, чоловіки призовного віку, які очолюють певні департаменти чи підрозділи, можуть бути мобілізовані, розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

«Є чіткі правила, вони дещо змінилися. Зараз будуть заброньовані державні службовці категорії А — це голови селищних та міських рад, тобто ті люди, які очолюють структури та є головами державних органів та органів місцевого самоврядування», — заявив він в ефірі телемарафону у п’ятницю, 3 травня, пише «Еспресо».

Водночас категорії Б та В — це ті, кого бронюватимуть лише на 50%. «Тобто люди, які очолюють певні департаменти чи підрозділи, можуть бути мобілізованими. Ну, а категорія В — це вже виконавці», — пояснив речник Міноборони.

Крім того, за його словами, також відстрочку матимуть представники керівних органів державного управління, судді, Нацполіція, Національна гвардія, а також люди, які залучені до кіберзахисту.

Як писав LVIV.MEDIA, в Україні за час повномасштабної війни мобілізували 2,5% від усіх державних службовців або ж 4180 чиновників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності