• Головна
  • Україна
  • СБУ знешкодила коригувальника, який наводив російські авіабомби на базу Kraken у Харкові

СБУ знешкодила коригувальника, який наводив російські авіабомби на базу Kraken у Харкові

Затримали коригувальника у Харкові

Служба безпеки затримала ще одного коригувальника ракетно-бомбових ударів Росії по Харкову. Він працював продавцем у торгово-розважальному центрі

СБУ затримала у Харкові коригувальника, який хотів навести російські авіабомби на базу спецпризначенців ГУР МО. Про це 23 квітня повідомили у Службі безпеки України.

Зловмисник намагався виявити локації спецпідрозділу Kraken Головного управління розвідки Міністерства оборони України. За наведенням фігуранта окупанти сподівались завдати вогневого ураження по цих об'єктах. Для здійснення атаки росіяни планували залучити балістичні ракети та керовані авіаційні бомби типу КАБ-500.

Щоб навести їх на ціль, коригувальник передав координати куратору з російської розвідки. Служба безпеки затримала коригувальника у його помешканні. У затриманого вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російською спецслужбою.

Для збору інформації обходив місто

Як з’ясувалося, коригувальника на початку квітня окупанти залучили до співпраці через соцмережі, де він публікував власні антиукраїнські коментарі. Для збору розвідданих фігурант обходив територію міста та відстежував місця базування Сил оборони. Крім того, зловмисник випитував потрібну інформацію у клієнтів місцевого торговельно-розважального центру, де він працював продавцем.

Служба безпеки повідомила чоловіку про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості. Чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, на початку квітня Служба безпеки України затримала працівницю дитячого садка, яка коригувала російські ракетні удари по Харкову. Жінка також допомагала росіянам поцілити по пунктах базування ЗСУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності